۱۲ تیر ۱۴۰۰، ۹:۴۹

مهر گزارش می دهد؛

چالش‌های محیط زیستی در ایلام؛ از خشکسالی تا پسماندهای شهری

چالش‌های محیط زیستی در ایلام؛ از خشکسالی تا پسماندهای شهری

ایلام - خشکسالی و پسماندهای شهری معضل و چالش زیست محیطی در استان ایلام محسوب می شوند، حل بخشی از این مشکلات نیازمند توجه ویژه همه مسئولان استانی است.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: امسال یکی از سال‌های سخت برای استان ایلام خواهد بود، کم آبی و خشکسالی به پیکره استان نقش بسته و آرام آرام بخش‌های مختلف استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

یکی از بخش‌هایی که در تابستان امسال تحت تأثیر قرار داده، محیط زیست استان است، کمبود منابع آبی به شدت جان گونه‌های مختلف جانوری و پرندگان استان را تهدید می‌کند.

علاوه بر این مشکل خشکسالی، معضل بزرگ محیط زیست در استان ایلام بحث پسماندهای شهری و روستایی است که چهره زشتی بر پیکره طبیعت استان گذاشته و علاوه بر این در بحث آلودگی و تخریب محیط طبیعی استان نقش داشته است.

خشکسالی حیات وحش استان را تهدید می‌کند

مدیر کل محیط زیست ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از جمله چالش‌هایی که محیط زیست در استان تهدید می‌کند، خشکسالی‌های متوالی است.

غلامرضا ابدالی بیان کرد: خشکسالی قطعاً باعث از رفتن زیستگاه‌های گیاهی و جانوری می‌شود، اولین تأثیر خشکسالی بر جنگل‌ها و مراتع است و علاوه بر این باعث از بین رفتن حیات وحش می‌شود.

وی افزود: همین خشکسالی باعث می‌شود که در کانون‌های گردو غبار که در کشورهای همسایه مانند عراق و عربستان واقع شده پوشش گیاهی از بین رود و گرد و غبار هوای استان ایلام را تحت تأثیر قرار دهند.

چالش‌های محیط زیستی در ایلام؛ از خشکسالی تا پسماندهای شهری

مدیر کل محیط زیست ایلام بیان کرد: از دیگر چالش‌های محیط زیست، کشاورزی‌های سنتی است، قطعاً کشاورزی‌های غرقابی که منابع آب را از بین می‌برد باعث آلوده شدن خاک و آب و حیات انسان می‌شود.

وی افزود: از دیگر مخاطرات مهم در محیط زیست، شکار و صید بی رویه که مبتنی بر اخلاق نباشد، همچنین آلاینده‌های صنعتی از عمده چالش‌های محیط زیست است.

ابدالی ادامه داد: در ۶ شهر استان مثل ایلام، ایوان، مهران، دره شهر، دهلران و سرابله تصفیه خانه فاضلاب وجود دارد و در ۲ شهرستان اکواز ملکشاهی و آبدانان نیز مجوز لازم در این زمینه صادر شده است.

در پسماندهای شهری در استان مشکل وجود دارد

مدیر کل محیط زیست ایلام اضافه کرد: بخش عظیمی از فاضلاب شهری تصفیه و بعد از آن وارد رودخانه‌ها می‌شود، پسماندها چند دسته از جمله پسماندهای پزشکی، صنعتی و پسماندهای شهری شامل می‌شوند.

وی گفت: در پسماندهای پزشکی موفقیت خوبی در استان کسب شده و ایلام از استان‌های پیشرو کشور است که تمام بیمارستان‌های مهم استان به سیستم امحای پسماندهای عفونی مجهز است.

ابدالی عنوان کرد: این پسماندها به نحو استانداردی و با نصب دستگاه‌های استاندار تحت نظارت محیط زیست جمع آوری و بی خطر سازی می‌شوند.

چالش‌های محیط زیستی در ایلام؛ از خشکسالی تا پسماندهای شهری

مدیر کل محیط زیست ایلام بیان داشت: اما در پسماندهای شهری در استان مشکل وجود دارد، سیستم جمع آوری و امحا که هم اکنون در ایلام و سایر شهرستان‌ها در این خصوص انجام می‌شود مدنظر محیط زیست استان نیست و استانداردهای محیط زیست رعایت نمی‌شود.

وی افزود: هم اکنون در شهر ایلام مجوز کارخانه کمپوست صادر شده و سخت‌ترین مجوز آن ارزیابی زیست محیطی بود که توسط محیط زیست صادر شد.

ابدالی اضافه کرد: در بحث نخاله‌های ساختمانی نیز وضعیت خوبی در استان مشاهده نمی‌شود، شرکت‌هایی که متولی جمع آوری نخاله‌های ساختمانی هستند متأسفانه خوب رصد و کنترل نمی‌شوند و این کامیون‌ها گاهاً در هر زمین خالی که می‌بینند نخاله‌ها را خالی می‌کنند.

چهار منطقه حفاظت شده در استان ایلام وجود دارد

مدیر کل محیط زیست ایلام افزود: یکی از بهترین دستاوردهای محیط زیست طی ۵۰ سال گذشته، سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های مردمی است.

وی با اشاره به اینکه با توجه به گستردگی شرح وظایف و کمبود امکانات و کمی تجهیزات و نیروی انسانی باید همکاری مردم را در کنار خود داشته باشیم، افزود: در استان ایلام ۴۷ سازمان مردم نهاد با جمعیتی حدود ۲۰ هزار نفر عضو فعال است که این تشکل‌ها بازوان پرتوان محیط زیست هستند.

وی ادامه داد: حیات وحش استان سرمایه‌ها و ذخایر ژنتیکی استان هستند، محیط زیست عرصه آزمون و خطا نیست هر خطایی که در عرصه محیط زیست انجام شود باعث از بین رفتن یک گونه خواهد شد که امکان جبران آن برای نسل بشر وجود ندارد.

ابدالی عنوان کرد: با توجه به اینکه در استان ایلام ۲ میلیون هکتار عرصه وجود دارد، ۱۴۳ هزار و ۲۷۵ هکتار در قالب چهار منطقه حفاظت شده مانشت و قلارنگ ۳۳ هزار هکتار، کبیرکوه ۲۰ هزار هکتار، دینارکوه ۳۰ هزار هکتار و منطقه حفاظت شده کولک ۵۸ هزار و ۸۰۰ هکتار تحت مدیریت و نظارت محیط زیست است.

مدیر کل محیط زیست ایلام بیان کرد: همچنین دو اثر طبیعی ملی از جمله اثر طبیعی ملی دهلران با یک هزار و ۴۰۰ هکتار و اثر طبیعی ملی تنگه رازیانه با ۷۵ هکتار تحت نظارت محیط زیست استان است.

کولک یکی از بهترین و باارزش ترین زیستگاه‌های حیات وحش کشور

وی در خصوص اقدامات محیط زیست در منطقه حفاظت شده کولک برای جلوگیری از شکار غیرقانونی عنوان کرد: کولک یکی از بهترین و باارزش ترین زیستگاه‌های حیات وحش کشور است.

ابدالی اضافه کرد: در حفاظت کولک مشکلی که وجود دارد، یک ضلع حفاظت شده منطقه کولک مرز عراق و به خاک عراق متصل می‌شود و نیروهای حفاظتی محیط زیست فقط در محدوده خاک کشورمان خود مجاز به نظارت هستند.

مدیر کل محیط زیست ایلام گفت: گاهی اوقات برخی از این شکارچیان از طرق عراق خطوط قرمز را در بحث شکار رعایت نمی‌کنند، برای تکمیل حفاظت محیط زیست استان در این منطقه، یک باب پاسگاه محیط زیست شبانه روزی احداث شده که محیط بانان به صورت شبانه روز در این منطقه حضور دارند.

ابدالی در خصوص رعایت نکردن بهداشت در باغ پرندگان عنوان کرد: مجوز باغ پرندگان چند سال پیش صادر شده است، اما استانداردهای لازم را نتوانست رعایت کند و محیط زیست با مطالبه گری بخش خصوصی و مردمی و حمایت دستگاه قضا، مجوز باغ پرندگان تعلیق شده و تا زمانی که استانداردهای مورد نظر سازمان رعایت نشود، قطعاً اجازه راه اندازی مجدد را نخواهیم داد.

کد خبر 5249014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha